Ik ben geboren met een Burn-out

Ik ben geboren met een zwart-wit televisie in huis. Voor de landing van de Amerikanen op de maand werd ik niet gewekt.

Mijn eerste uitzending in kleur was de finale voetbal 1974 Nederland-Duitsland. Nederland verloor. Nog nooit en ook daarna nooit meer was het gras groener aan de andere kant en was Oranje symbool voor verlies. Pas met een zwart-witte voetballer als aanvaller won Oranje een prijs.

Ik ben geboren in Amsterdam maar ben mijn hele leven voor een voetbalclub uit Rotterdam. En ik ben ook nog eens kwart Duits. Ik heb nooit op voetballen gezeten. Om te doen is het een domme sport. Zeker als je, zoals ik, altijd wat te dik was en niet atletisch gebouwd. Aan de andere kant, mijn favoriete voetballer voor Ruud Gullit had als bijnaam de Kromme.

Ik ben gemaakt om het huwelijk van mijn ouders te redden en ik moest eigenlijk eindelijk, na twee zoons, een meisje wezen. Meisjes voetbal had je toen nog niet, trouwens. Mijn jeugd is mild mislukt.

Ik ben namelijk geboren met een Burn-out. Wat halverwege de jaren zestig nog niet bestond. Blowen wel.

Eind tweede decennium van de tweede eeuw waarin ik leef.

Net geboren na de helft van de twintigste eeuw. Een driekwart generatie. Sta op het punt te trouwen en heb genadeloos ruzie met de moeder van mijn aanstaande. In goed tRump gebruik noem ik Pindabrein. Dat heeft ze dus en ze is een echt gristenlijk oud wijf.

Leugenachtig en egoïstisch. Zo een die iedereen eeuwig zal haten wanneer ze eenmaal op haar stoel vooraan in de kerk heeft gezeten.

Haar kerkje werd opgeheven en zij, en ook de rest van haar kerkje, moesten naar een andere kerk verhuizen, dat deed enorm veel pijn.

Nu was ze niemand in die kerk. In haar kerkje mocht ze af en toe wat tekstjes voor hakkelen. Nou ja mocht, ze moest want er zijn overal te weinig hetero priesters die en van kinderen af kunnen blijven en, nou, sowieso van een ander lijf af kunnen blijven. Dus dan laten ze zo’n oud wijf aan het woord.

Het lijkt trouwens begonnen, de uitroeing van de mens via mobiele telefonie. Mensen slikken delen van woorden in, of laten ze helemaal weg.

“Hij zou haar vervoeren” werd dan: “Hij zou haar voeren”.

Hadden ze eenmaal gelijk, de samenzweringstheorieën aanhangers, was het gelijk BINGO. Masten voor mobiele telefoons doorboren onze hersens.

Twitter-Facebook 1-0. Geen politieke advertenties meer op Twitter.

%d bloggers liken dit: